Bubán István  - Lengyel  Szakfordító, Tolmács és Idegenvezető                                                                                                                                                                                     

Tłumacz, Przewodnik i pilot  turystyczny                                                                                                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

      e-mail: buban (kukac) bubanistvan (pont) hu                                                                                                                                    e-mail: buban (małpa) bubanistvan (kropka) hu

 

l

Bubán István honlapja • Képesítés • Ajánlatom • Olcsó fordítás • Fordítás-tolmácsolás • Turizmus-id.vez. • Referenciák • Ügyfeleim írták

l

 

 

Vegye igénybe fordító, tolmács és idegenvezetői szolgáltatásaimat:

 

      1977 óta kapcsolódom a lengyel nyelvhez, kultúrához, illetve a lengyel emberekhez. Az eltelt több mint 45 év tapasztalatával segíthetek Önnek, üzleti partnereinek, vagy külföldi vendégeinek kommunikálni, vagy itt tartózkodásukat kulturális élményekkel emlékezetessé tenni, esetleg privát, vagy üzleti levelezését, műszaki dokumentációit idegen nyelvre fordítani.

      A nyelvtudás számomra nem családi örökség, hanem szorgalmas tanulás és gyakorlás eredménye, ezért nagy hangsúlyt fektettem a helyesírásra és a nyelvtanra, természetesen idegen nyelven is.

Elsősorban a lengyel nyelvnél, de mivel sokkal korábban kezdtem tanulni angolul, ezért itt is (még a középiskolában, a 60-as évek elején) bár az angolomat csak középfokig sikerült fejleszteni. Máig is csak kisegítő nyelvként használom, illetve kisebb fordításoknál, lektorálásoknál használom.

     Saját elhatározásból kezdtem nyelveket tanulni, mert lenyűgözött a népek kultúrája, akiknek a nyelvét meg akartam tanulni tökéletesen.

Lengyel szakfordító és szaktolmács képesítések birtokában ajánlom szolgáltatásaimat:

 

1.     Fordítás:  Írott anyagok, műszaki dokumentációk, szerződések, cégkivonatok, használati utasítások, gépkönyvek, tanúsítványok, iratok, levelek fordítása és számítógépes szerkesztése.

Üzleti levelezés, e-mailek villámgyors fordítása, céges kapcsolattartás napi követése, Internetes oldalak, multimédiás prezentációk szerkesztése és fordítása.

2.     Lektorálás: írott anyagok, fordítások szövegének stilisztikai és műszaki tartalmi ellenőrzése, javítása.

3.     Tolmácsolás

       a)  Kísérő tolmácsolás, látogatásokon, bemutatókon, csoportos munkáknál.

       b)  Konszekutív tolmácsolás üzleti tárgyalásokon, esetleg fülbesúgó tolmácsolás.

       c)  Szinkron, vagy szimultán tolmácsolás, konferencia, esetleg kabintolmácsolás. Prezentációk, bírósági

            tárgyalások, konferenciák előadásának, műszaki témájú oktatások szó szerinti közvetítése.

            (részletek a "tolmácsdíjak"- címszó alatt)

      d)  Plusz szolgáltatás: a piaci igényekhez alkalmazkodva ajánlom további szolgáltatásaimat: folyamatos üzleti kapcsolattartás cégeknek és vállalkozásoknak telefonon és e-mailben, üzleti partnerekkel folytatott telefonos tárgyalások fordítása, konferenciabeszélgetések megszervezése, tolmácsolása, akár internetes közösségekben, videó-konferencia keretében.

 

A sürgős és soron kívüli fordítások is gyorsan és megbízhatóan elkészülnek, majd kérésének megfelelő határidőben lesznek továbbítva szélessávú Internetes kapcsolat segítségével. A szép és tagolt, jól érthető beszéd számomra nagyon fontos, még idegen nyelven és írott formában is, de a legnagyobb dicséret és megtiszteltetés számomra, amikor született lengyel emberek gondolnak honfitársuknak. Ilyenkor dagad a lelkem a büszkeségtől.

 

A turisztika terén is több mint 40 év tapasztalatával rendelkezem, 1980-ban szereztem idegenvezető képesítésemet a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán.

Folyamatosan, egyéni megbízások alapján végzek mai is csoport és utaskísérést belföldön és külföldön egyaránt.

Idegenvezető szolgáltatásaim:

 

1.  Beutazó és kiutazó csoportos, vagy egyéni utaskísérés lengyel és magyar nyelven.

2.  Személyre szabott exkluzív programok, Driving Guide az ön igényei szerint összeállítva, Tour guide system használatával, saját gépkocsival, vagy

kölcsönzött busszal is, amelyet én biztosítok.

3.  Előre összeállított országjáró programok - nyaralás, vakáció szervezése, városnéző séták, dunai hajótúra, vagy hajós városnézés, pusztaprogram, múzeumi séták, borkóstolós vacsora, folklór est és népi hagyományok bemutatója, falusi turizmus, sétarepülés, incentive turizmus, általam biztosított gépkocsival, vagy busszal, amelyekről a "Turizmus" címszó alatt olvashat bővebben.

 

A budapesti városnézés és színes turista programok élményszerű bemutatása immár kedves rutinfeladatok számomra. Magyarország és Lengyelország leglátogatottabb vidékein is sokszor megfordultam már csoportkísérőként, így nem csak a lengyel nyelvet, hanem a baráti kapcsolatokat is folyamatosan ápolom.

 

Nem tagadom, hogy a történelem és földrajz a fő érdeklődési körömhöz tartoznak már iskoláskorom óta. Engem boldoggá tesz, ha a munkám egyben az is, amit szeretek.

Az ezeréves mondás is azt mondja, hogy: lengyel-magyar két jó barát együtt harcol, s issza borát,

                                                                   vitéz, s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre.

 

Avagy: Magyar, lengyel, két jó haver, együtt harcol, együtt vedel.

Én is e barátság szellemében végzem hálás feladatomat.

 

 

 

l

Bubán István honlapja • Képesítés • Ajánlatom • Olcsó fordítás • Fordítás-tolmácsolás • Turizmus-id.vez. • Referenciák • Ügyfeleim írták

l

 

 

 

 

 

 

 

lmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditólengyel tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditlengyel tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditólengyel tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditó

Copyright © 2022  - Bubán István Béla okleveles szakfordító, szinkrontolmács és idegenvezető - Budapest

Adószám / NIP: 76766729-1-33

e-mail: buban /kukac/ bubanistvan /pont/ hu

A weblap készítője Bubán István - Frissítve: 2022. szeptember 05.

 

Dyplomowany tłumacz techniczny i symultaniczny, pilot i przewodnik turystyczny István Béla Bubán - Budapeszt

adres e-mail: buban /małpa/ bubanistvan /kropka/ hu

NIP UE: HU76766729

Autor wytryny internetowej: István Bubán - aktualizowano 05 września 2022 roku.

 tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditó