Bubán István  - Lengyel-magyar Szakfordító, Tolmács és Idegenvezető                                                                                                                                                                         

Tłumacz przysięgły języka węgierskiego, Przewodnik i pilot  turystyczny                                                                                                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elektronikus levelezés: buban (kukac) bubanistvan (pont) hu                                                                                     poczta elektroniczna:  buban (małpa) bubanistvan (kropka) hu

                                                                                                                 

 

l

Bubán István honlapja • Képesítés • Ajánlatom • Olcsó fordítás • Fordítás-tolmácsolás • Turizmus-id.vez. • Referenciák • Ügyfeleim írták

l

 

 

SZAKFORDÍTÓ, TOLMÁCS ÉS IDEGENVEZETŐI SZOLGÁLTATÁSAIM

 

1977 óta kapcsolódom a lengyel nyelvhez, kultúrához, illetve a lengyel emberekhez. Az eltelt több mint 45 év tapasztalatával segíthetek Önnek, üzleti partnereinek, vagy külföldi vendégeinek kommunikálni, vagy itt tartózkodásukat kulturális élményekkel emlékezetessé tenni, esetleg privát, vagy üzleti levelezését, műszaki dokumentációit idegen nyelvre fordítani.

A nyelvtudás számomra nem családi örökség, hanem szorgalmas tanulás és gyakorlás eredménye, ezért nagy hangsúlyt fektettem a helyesírásra és a nyelvtanra, természetesen idegen nyelven is.

Elsősorban a lengyel nyelvnél, de mivel sokkal korábban kezdtem tanulni angolul, ezért itt is (még a középiskolában, a 60-as évek elején) bár az angolomat csak középfokig sikerült fejleszteni. Máig is csak kisegítő nyelvként használom, illetve kisebb fordításoknál, lektorálásoknál használom.

 Saját elhatározásból kezdtem nyelveket tanulni, mert lenyűgözött a népek kultúrája, akiknek nyelvét meg akartam tanulni tökéletesen. Angollal kezdtem, de a lengyel nyelvvel jutottam legtávolabbra.

Kedvenc szabadidő töltés számomra a kertészkedés, olvasás, zenehallgatás, filmek, sportolás (foci), utazás és kirándulás.

Lengyel szakfordító és szaktolmács képesítések birtokában ajánlom szolgáltatásaimat:

1.  Fordítás:  Írott anyagok, műszaki dokumentációk, szerződések, céges iratok (cégkivonat, aláírási címpéldány) használati utasítások, gépkönyvek, tanúsítványok, egyéb iratok, levelek fordítása és számítógépes szerkesztése.

Üzleti levelezés napi szinten, elektronikus levelezés villámgyors fordítása, céges kapcsolattartás napi követése, Internetes oldalak, multimédiás prezentációk szerkesztése és fordítása.

2.  Lektorálás: írott anyagok, fordítások szövegének stilisztikai és műszaki tartalmi ellenőrzése, javítása.

3.  Tolmácsolás

   a)  Kísérő tolmácsolás, látogatásokon, bemutatókon, csoportos munkáknál.

   b)  Konszekutív tolmácsolás üzleti tárgyalásokon, esetleg fülbesúgó tolmácsolás.

   c)  Szinkron, vagy szimultán tolmácsolás, konferencia, esetleg kabintolmácsolás. Prezentációk, bírósági tárgyalások, konferenciák  előadásának,

        műszaki témájú oktatások szó szerinti közvetítése.  (részletek a "tolmácsdíjak"- opció alatt)

   d)  Plusz szolgáltatás: a piaci igényekhez alkalmazkodva ajánlom további szolgáltatásaimat: folyamatos üzleti kapcsolattartás cégeknek és vállalkozásoknak telefonon és elektronikus levelezéssel, üzleti partnerekkel folytatott telefonos tárgyalások fordítása, konferenciabeszélgetések megszervezése, tolmácsolása, akár internetes közösségekben, videó-konferencia keretében.

A sürgős és soron kívüli fordítások is gyorsan és megbízhatóan elkészülnek, majd a megrendelésnek megfelelő határidőben lesznek továbbítva elektronikusan. A szép és tagolt, jól érthető beszéd számomra nagyon fontos, még idegen nyelven és írott formában is, de a legnagyobb dicséret és megtiszteltetés számomra, amikor beszédemet hallva idegenben született emberek gondolnak honfitársuknak. Ilyenkor igazán büszke a lelkem.

 

A turisztika terén is több mint 45 év tapasztalatával rendelkezem, 1980-ban szereztem idegenvezető képesítésemet a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán.

Folyamatosan, egyéni megbízások alapján végzek mai is csoport és utaskísérést belföldön és külföldön egyaránt.

Ajánlott idegenvezető szolgáltatásaim:

 

1.  Beutazó és kiutazó csoportos, vagy egyéni utaskísérés lengyel és magyar nyelven.

2.  Személyre szabott exkluzív programok, Driving Guide az ön igényei szerint összeállítva, Tour guide system használatával, saját gépkocsival, vagy

kölcsönzött busszal is, amelyet én biztosítok.

3.  Előre összeállított országjáró programok - nyaralás, vakáció szervezése, városnéző séták, dunai hajótúra, vagy hajós városnézés, pusztaprogram, múzeumi séták, borkóstolós vacsora, folklór est és népi hagyományok bemutatója, falusi turizmus, sétarepülés, incentive turizmus, általam biztosított gépkocsival, vagy busszal, amelyekről a "Turizmus" címszó alatt olvashat bővebben.

A budapesti városnézés és színes turista programok élményszerű bemutatása immár kedves rutinfeladatok számomra. Magyarország és Lengyelország leglátogatottabb vidékein is sokszor megfordultam már csoportkísérőként, így nem csak a lengyel nyelvet, hanem a baráti kapcsolatokat is folyamatosan ápolom.

Nem tagadom, hogy a történelem és földrajz a fő érdeklődési körömhöz tartoznak már iskoláskorom óta. Engem boldoggá tesz, ha a munkám egyben az is, amit szeretek.

Az ezeréves mondás is azt mondja, hogy: Magyar, lengyel, két jó haver, együtt harcol, együtt vedel.

Én is e barátság szellemében végzem hálás feladatomat.

Kérjen személyre szabott írásos árajánlatot  (levelezési cím a fejlécben)

 

 

l

Bubán István honlapja • Képesítés • Ajánlatom • Olcsó fordítás • Fordítás-tolmácsolás • Turizmus-id.vez. • Referenciák • Ügyfeleim írták

l

 

 

 

lmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditólengyel tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditlengyel tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditólengyel tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditó

Copyright © 2023  - Bubán István Béla okleveles szakfordító, tolmács és idegenvezető - Budapest

Adószám / NIP: 59795045-1-33

buban /kukac/ bubanistvan /pont/ hu

A weblap szerzője Bubán István - Frissítve: 2023. szeptember 14.

 

Tłumacz techniczny, przysięgły, pilot i przewodnik turystyczny István Bubán - Budapeszt

buban /małpa/ bubanistvan /kropka/ hu

NIP UE: HU 597950045 Autor wytryny internetowej: István Bubán - aktualizowano 14 września 2023 roku.

 tolmács, lengyel fordító, lengyel szakfordító, lengyel szinkrontolmács, lengyel forditó